Три медала за боксьорите на „Априлец“ от Държавния личен шампионат за юноши

„Тунджа“, 31.05.2021 г.

Три медала спечелиха боксьорите от БК „Априлец“ на Държавния личен шампионат за юноши, който се проведе в Добрич от 26 до 30 май. В него участваха общо 129 боксьори от 39 клуба, които мериха сили в 13 категории.

Треньорът Димитър Мутафов и младите боксьори по традиция дойдоха на редовния брифинг на община „Тунджа“ в понеделник, за да споделят новите си успехи.

БК „Априлец“ е взел участие в Държавния личен шампионат за юноши с 4 състезатели.

Уникалното е, че на финала в категория до 63 кг са се състезавали двама възпитаници на боксовия клуб – Иван Илиев и Зарко Асенов. И двамата са национални състезатели.

Боксьорите са победили по двама съперници преди да излязат един срещу друг на финала и да направят истинска битка, в която с 2 на 1 съдийски гласа победител и златен медалист е Иван Илиев, а среброто остана за Зарко Асенов.

Трето място в категория до 54 кг спечели Марин Колев от с. Кукорево. На пето място е останал четвъртият участник в категория до 38 кг – Димитър Стоянов.

На пресконференцията присъстваше и Никола Желязков, спечелил второ място на предния Държавен личен шампионат за юноши, но не успял да участва в последния заради контузия.

От името на всички състезатели златният медалист Иван Илиев благодари на треньорите, на община „Тунджа“ и не скри, че най-трудна е била срещата с неговия приятел Зарко, с когото са се били здраво на финала.

Община „Тунджа“ винаги с гордост е представяла успехите на състезателите от нейните клубове, подчерта кметът Георги Георгиев.

About the Author :

Leave a reply