Три коледарски групи посетиха кмета на общината на Бъдни вечер

IMGP8036На Бъдни вечер (24 декември) по традиция коледарските  групи, които ще обикалят по домовете да пеят за здраве и берекет, се представят първо при кмета на общината. Той им дава един вид „разрешение” да започнат коледуването в града по къщите.

Тази година три коледарски групи в Болярово пяха на общинския кмет, съпругата му, заместник-кмета и секретаря на общината. Най-малките коледари бяха от детска градина  „Здравец“- гр. Болярово. Малчуганите се представиха много добре. Те, както и останалите, бяха дарени от кмета на общината, както е по традиция – с плодове, краваи  и пари.  Втората група  бяха  ученици от СУ „Д-р Петър Берон“- град Болярово.

IMGP8038Най-големи бяха коледарите от мъжката група към читалище „Възраждане 1912“- град Болярово, които от няколко години носят първи награди на Националния коледарски празник, провеждан в Ямбол.

Всички те изпяха по няколко песни, казаха традиционната коледарска благословия и получиха почерпка и разрешение от кмета на общината Христо Христов да пеят по домовете, носейки духа на българската традиция. И поздрави, и пожелания на всички- от него и присъстващите му колеги.

IMGP8039IMGP8058 IMGP8063 IMGP8072

About the Author :

Leave a reply