Три дни Бакаджик е огласян от рева на мотори

Ямбол, 16.05.2021 г.

Три дни Бакаджик е огласян от рева на мотори. Тази година пандемията не провали традиционния мотосъбор и Ямболският мотоклуб „Ездачите“ успяха да съберат рокери от над 70 клуба от цялата страна.

23-то издание на Националния мото събор „Бакаджик 2021“ беше официално открито на 14 май вечерта.

На сцената на откриването рокерите бяха поздравени от кмета на община „Тунджа“ Георги Георгиев, от народния представител в 45-то Народно събрание Светослав Говедаров, от председателя на клуба Добри Добрев.

Самото откриване започна с пукот на пушки от клуб „Традиция“, отслужен беше молебен за здраве от Агатополския епископ Йеротей, архимандрит Димитрий и отец Янко, а епископа впечатли рокеите с вълвуваща реч ( б. реч, която публикуваме отделно).

По традиция под звуците на националния химн рокерите разпънаха огромен български трибагреник. Като част от програмата за откриването солистката на Фолклорен ансамбъл „Тунджа“ Дора Георгиева изпълни със съпровод песента „ На висок баир Бакаджик“.

Още първата вечер започнаха игрите с големи награди за победителите, а вечерта завърши с рок концерт.

В съботния ден мото съборът продължи с почетна обиколка по централните улици на Ямбол, шествието спря пред паметника на Георги Дражеви на загиналите във войните, където участниците в събора поднесоха венци и цветя на признателност към предците ни. Програмата продължи със скоростна надпревара на писта, състезания по майсторско управление на мотор и различни игри на открито.

Използвани са и снимки на Радио 999 и на Величко Димитров

About the Author :

Leave a reply