Три деца от Ямбол с награди от Шестото национално състезание по творческо писане на английски език

1На 19 март 2016 г. в Американския университет в Благоевград  се проведе церемония по награждаване на победителите в Шестото национално състезание по творческо писане на английски език. На нея бяха наградени шестокласниците  Лилиан Терзиева и Михаела Спасова от МГ „Атанас Радев“ – Ямбол заели 2-ро и 3-то място,  както и осмокласникът от същото училище Пресиян Димитров класирал се на трето място.

На церемонията присъстваха 21 призьори в седемте възрастови категории, както и техните учители. Наградите за победителите бяха осигурени от   издателствата Клетт, Макмилън и “Експрес пъблишинг”.  Американският университет организира среща–разговор с проф. Дани Чок и връчи специалните награди – учстие в летния международен лагер и в подготвителен TOEFL курс.

3Участниците бяха поздравени с изпълнение на студентите от „Бродуей пърформънс клъб“ на Американския университет  и от ученици от СОУИЧЕ „Св. Климент Охридски, Благоевград.

Състезанието се организира и провежда от Фондация “Корпус за образование и развитие – КОРПЛЮС” с подкрепата на TELUS International Europe, АВО и Интеграл, и под патронажа на Министерство на образованието и науката.  През тази година в състезанието се включиха над 4000 ученици от 6 до 12 клас от 182 училища в цялата страна. Те писаха есе в рамките на 1 час на теми като: „ Моята пижама има магически джобове ”, „Моливът е по-могъщ от сабята”, „Той чака двадесет години, за да го върне”, „Съжалявам, че не мога да предложа по-малко опасно решение”.

Oрганизаторите на състезанието обръщат специално внимание на темата за агресията.  Всички участници имаха възможност да подкрепят инициативата като  попълнят декларация, с която заявяват, че са против агресията във всичките и форми.

КОРПлюС  е неправителствена организация, създадена като приемник на Корпус на мира с основна цел да запази, продължи и развие някои от най-успешните проекти на доброволците от Корпус на мира България.  Организацията ще използва дългогодишния опит, знания и материали, създадени през 20 години на работа на доброволците в България и ще насочи усилията си към  разнообразяване и подобряване на обучението по английски език,  обогатяване на професионалните и социални умения на личности, организации и общности и насърчаване  развитието на лидерски умения сред младежтa.

 

About the Author :