Три възрастни жени от Ямбол дадоха общо около 12 000 лева на телефонни измамници

660_ee2daf9f7c92d9295522c71c038e32e3Три възрастни жени от Ямбол са дали на телефонни измамници общо около 12 хил. лева, като са изхвърлили парите през терасите на домовете си. Това са обяснили самите потърпевши, съобщават от пресцентъра на полицията. Пак по тяхна информация измамите са станали на 25, 26 и 27 януари 2019 г.

Служители от РУ – Ямбол разследват трите телефонни измами по схемата ”съдействие на полицията за задържане на телефонни измамници”. Досъдебните производства са образувани  вчера, 27 януари, след постъпване на сигналите от пострадалите възрастни жени.  Разследванията по случаите продължават.

 От полицията напомнят:

В никакъв случай да не се изпълняват указания, в които се искат пари по телефона, независимо кой и по какъв повод отправя искането. Да не се предоставят лични и данни на близки по телефона! Измамниците използват различни сценарии, променят тактиката си, но винаги ИСКАТ  ПАРИ, което е сигурен знак за измама.

При подобни случаи, опитайте веднага да се свържете с близките си, сигнализирайте на тел. 112 или в най-близкото Районно управление на МВР.

About the Author :

Leave a reply