Трима класни баскетболисти търси „Ямбол”

1363457707IMG_5716Състезатели на позиции пет, три и едно търси баскетболният „Ямбол”, каза за „Делник” бившият народен представител от ГЕРБ и треньор номер 1 на миналия век Иван Чолаков.

Постът на плеймейкър се освободи още преди края на редовния сезон в първенството, когато стана ясно, че Венцислав Петков е подписал договор с „Балкан”. Само един сезон изигра с жълто-синия екип талантливият гард, който бе възлов състезател за селекцията на треньора Петър Петров. Явно близостта на Ботевград до столицата, Венци Петков е роден в София, и по-високата заплата, са били по-силни аргументи от титулярния пост и любовта на публиката в зала „Диана”.

На мястото на подписалия със „зелените” Петков вече има вариант в сметките на ръководството на „Ямбол”. Най-вероятно в началото на август  край Тунджа ще дойде американски гард, който играе на позиция 1. Засега не е ясно дали и друг от гардовете ни през миналия сезон, Цветослав Острев, ще остане в нашия клуб или ще си търси другаде късмета. Острев дойде през зимата и пасна идеално в състава, воден от бившия национал и играч на „Плама”/Плевен/ Петър Петров. Цветослав изигра много първенства с екипа на плевенския клуб, който направи добър сезон под ръководството на младия Александър Дяковски, чиято сестра Люси набра голяма популярност като рок певица.

Дяковски и Острев бяха и съотборници, така че няма да е никаква изненада, ако плеймейкърът, играещ и като атакуващ гард, облече отново екипа на плевенския „Спартак”.

Иван Чолаков каза още пред „Делник”, че ръководството на баскетболен клуб „Тунджа” ще търси  квалитетен състезател на позиция 3. Досега на нея играеше основно Евгени Иванов, но от щаба на „Ямбол” не са доволни от неговите изяви. Леки крила има и в страната ни, при това качествени, това дава повече варианти за избор на ново попълнение на крилото.

Третият баскетболист,  който е цел на проучване за новата селекция на „Ямбол” е поста на централния нападател. От ръководството на БК „Тунджа” още не са уточнили с досегашния център Николай Върбанов дали е готов за още един сезон с жълто-синята фланелка. Върбанов направи силен шампионат за нашия клуб, той е вече и с огромен опит, натрупан в съставите на „Левски”,”Ямбол”, в Латвия, в „Балкан” и сега пак в „Ямбол”. Повече килограми носеше през шампионата и в турнира за Купата на България бившият национален център, ала, поне на този етап, няма в Лигата друг тежък център с качествата на Николай, така че вероятността да подпише за още един сезон е голяма.

Има неяснота и около това кой ще води „Ямбол” през новия сезон. Ръководството на клуба не е подписало договор с треньора Петър Петров за следващия шампионат, а по информация на „Делник”, няма и да се стигне до този параф. На поста със сигурност ще застане ямболски специалист, чието име ще бъде оповестено скоро.

 

About the Author :

Leave a reply