Трима искат шефския стол в просветата

S. StoikovТрима се явиха в борбата за поста началник на Регионалния инспекторат на образованието в Ямболска област. След като Пенка Илиева премина в пенсия, поне такава е официалната версия, въпреки че само няколко месеца преди това именно тя спечели конкурса за шеф на инспектората, временно поста пое вторият човек там – Стойко Стойков. Съвсем очаквано, той е сред кандидатите да стане началник на просветната структура в региона. Вторият кандидат е дама – популярната учителка по английски език в Математическата гимназия Мариана Маврова, която досега никога не е заемала ръководни позиции нито в гимназията, нито в просветния инспекторат.

Това обаче може и да е предимство, ако тя има свеж поглед към функциите на образователното ведомство.

Красимир Стоилов е третият желаещ да заеме този пост. Той е инженер, преди време бе на ръководна длъжност в община Ямбол, а е имал и заместник-директорско място в една от елитните ямболски гимназии. Към момента той е директор на Професионалната техническа гимназия „Иван Райнов”- бившият Техникум по механотехника.

Тримата кандидати трябва да преминат в Министерството на образованието и науката през представяне на концепция за развитието на регионалния инспекторат и през интервю. Кога точно ще се знае името на новия началник, не е посочено от МОН. Но е посочена заплатата – между 500 и 1900 лева.

About the Author :