Тримата братя Асенови се целят в националния отбор

pod chelen 2Катин Асенов от Боксов клуб „Априлец” е новият републикански шампион по бокс в категория 56 килограма, съобщи добрата новина в понеделник – 20 юни, неговият треньор Димитър Мутафов. В неделя -19 юни, Катин е изиграл три мача на републиканско първенство, като и трите са завършили с отказване на неговите противници във втори рунд.

Така двамата братя Асенови са в националния отбор, дай Боже догодина и тримата да влязат сред националите по бокс, си пожела Димитър Мутафов – Катин (най-големият) и Даниел сред мъжете и Боян сред юношите.

00610317Новините за Даниел Асенов от Баку, където се провежда олимпийска квалификация по бокс за Рио де Жанейро са добри. Даниел Асенов успя да вземе олимчпийска квота  и се класира за полуфиналите на олимпийската квалификация. В категория до 52 килограма поставеният под номер 4 в схемата Асенов надделя по точки с 3:0 съдийски гласа над всичките си трима съпурници досега.  В първия мач победи испанец, във втория надделя над Азат Усеналиев (Казахстан), а в  третия си мач победи Елие Конки (Франция).

DSC04131Във вторник Боксов клуб „Априлец” замина с Боян Асенов за последното състезание по бокс за това полугодие в Добрич, където се провежда кръг от държавно първенство и ще се набират състезатели за новото световно първенство.

Той е участвал на квалификации в Русия, но е имал лошия жребий да се срещне още първия мач със световния шампион и затова не е успял да вземе квота.

Димитър Мутафов обясни, че ще даде малко почивка на състезателите, след  което ще започнат новата подготовка, защото както се пошегува той олимпийските игри са на 4 години, но всяка година има европейски и световни първенства.

Той не скри, че има амбицията догодина да вземе организацията на едно от държавните първенства, за да докаже, че Боксов клуб „Априлец” има не само добри състезатели, но и организационни възможности.

Катин Асенов сподели, че шампионската титла се дължи най-вече на добрата подготовка, която са провели с треньора Димитър Мутафов на Бакаджик.

Във връзка с подготовката Димитър Мутафов разказа интересна история. Националния треньор по бокс не пускал Даниел да си изкара абитуриенския бал заради предстоящата олимпийска квалификация, но Даниел и треньора му Мутафов настояли той да се върне. След празнуването на бала Даниел отишъл да си възстанови добрата форма на лагера на Бакаджик и тренирал под ръководството на Димитър Мутафов заедно с другите боксьори от Боксов клуб „Априлец”. Като се върнал в националния отбор го пуснали да го тестват и той успял да постигне по-добри резултати, отколкото като бил в националния отбор и се справил добре и със спаринг партньорите. Треньорът му бил учуден, че уж Даниел не се готви, а показва по-добри резултати.

Диана Иванова

About the Author :