Трето равенство за ФК „Ботев” – Болярово

IMGP8526a В предпоследната среща за първенството и последна домакинска на стадион „Граничар” – село Мамарчево, футболистите на „Ботев” – Болярово продължиха традицията да са без загуба в този полусезон.

Срещата бе много оспорвана и резултатът остана 0:0 почти до последните минути. И двата отбора показваха добра игра, но късметът не бе на ничия страна, за да отбележат попадение. Няколкото атаки на водещите голмайстори, не доведоха до попадение. Не достигна може би късмет на Григор Петров, Георги Христов, Даниел Димитров и Даниел Чолаков, въпреки сериозните им усилията и опити, да отбележат гол. Трябва да се отбележи и заслугата на вратаря на боляровци и отличната му и навременна намеса през цялото време. Въпреки това, пет минути преди края на срещата, гостите поведоха, с което почти се решаваше крайният резултат. Играчите на ФК „Ботев” обаче не пожелаха да се примирят това да е първата им загуба. Недопустимо бе да се случи в предпоследния мач за сезона, и то на домакинска среща. За пореден път, Георги Христов реши да промени това и отбеляза изненадващо попадение, след самостоятелен пробив, буквално в последната минута на срещата, с което направи крайният резултат 1:1. Всички фенове на стадиона го приветстваха с бурни, напълно заслужени аплодисменти. За пореден път, макар и играч на отбора едва в този полусезон, Георги Христов даде сериозна заявка, че „Ботев” – Болярово няма намерение да се върне отново на предпоследна позиция, а ще се състезава за място сред първите в класирането. Превръщайки се за пореден път в играч на срещата, той стопли сърцата на феновете и оправда доверието, гласувано му от треньора Димитър Славов и президента на клуба – общинският кмет. Напомни също, че отборът, за който играе, е изненадата на първенството. Това е трето равенство за ФК „Ботев” – Болярово, във всички останали срещи, тимът се е наложил като победител. Което, ако след първите срещи изглеждаше като временно явление или късмет, вече остава единствено като факт и оправдани очаквания на много усилия от страна на всички в отбора.

На 24 май предстои последната среща на боляровци, в която ще са гости на ФК „Тракиец” – Кукорево. Вероятността да останат без загуба в полусезона е голяма, но четирите точки от предходния сезон ще ги оставят в отборите след пето място в класирането.

Затова пък предстои може би още по-голяма изненада в следващото първенство, където ФК „Ботев” могат да се състезават за предни позиции, наравно с останалите отбори.

About the Author :