Трети общински съветник от стария мандат сменя партията в новия Общински съвет

Ямбол, 24.09.2020 г.

Стоян Йорданов Стоянов е новият общински съветник в мандат 2019 – 2023 г. на Общински съвет – Ямбол. Днес той положи клетва, влизайки в Съвета от пария “Атака” на мястото на починалия съветник Кръстьо Петров, който беше и председател на ямболската организация.

Това е третият общински съветник, който беше в местния парламент и в предишен мандат, и смени партията, за да влезе в новия Общински съвет.

В предишния Общински съвет Стоян Стоянов беше съветник от Реформаторски блок и изявата му в най-честите случаи беше да подкрепя мнозинството на ГЕРБ и нарежданията на кмета Георги Славов. Къде е пресечната точка между дясната коалиция от партии, каквато беше Реформаторският блок, и определяната и като крайнолява “Атака” всеки може да си отговори, явно  по-важно е да си общински съветник на заплата, без значение от коя партия.

Другите двама общински съветници, които смениха партиите си в новия Общински съвет, са Тодор Тодоров, който два мандата преди това беше съветник от Народен съюз, а сега е от партия “Пряка демокрация”, и Ясен Киров, който също беше два мандата съветник от Народен съюз, а сега е от ГЕРБ.

 Снимката е от връчване на удостоверението на общинския съветник Стоян Стоянов през мандат 2015-2019.

About the Author :

3 Comments to “Трети общински съветник от стария мандат сменя партията в новия Общински съвет”
 • ямболлия
  September 25, 2020 - Reply

  Стоян Стоянов, Тодор Тодоров, Ясен Киров – с какво да ви запомни Ямбол ?

 • Л.М.Ч.
  September 25, 2020 - Reply

  “…свеня партията СИ”, пишете грамотно, иначе се разбира, че партията от димитровската конституция го сменя.

 • Л.М.Ч.
  September 25, 2020 - Reply

  механична грешка – да се чете “сменя”, не “свеня”.

Leave a reply