Трети общински празник на традициите “Модата се мени, фолклорът остава”

OLYMPUS DIGITAL CAMERAНа 7 октомври 2017 година от 11 часа в парка на село Генерал Инзово ще се проведе третото издание на Общинския празник на традициите “Модата се мени, фолклорът остава”, с който ще приключат честванията за 30-годишнината на общината. В него ще вземат участие 31 населени места  от общината с около  620 организирани гости. Интерес към празника проявиха села от общините Елхово и Тополовград. Всички те ще имат възможност да подредят свои кътове, показвайки своето облекло, специфични ястия и подредба. Със съдействието на учителките от детските градини (които ще бъдат аниматори) ще бъде обособен кът за най-малките гости, които ще рисуват, оцветяват, ще работят с материали от плат и прежди.

Домакините  от НЧ “Н.Й.Вапцаров-1926” ще представят  обичаят “Миджия ” (белене  на царевица), след което ще бъде открит празникът.

На всички гости организаторите обещават връщане във времето, много емоции, приятни срещи и много музика, песни и танци и им припомнят, че носиите са пропуск за участие в празника.

About the Author :