Трети независим общински съветник в Ямбол

???????????????????????????????Общински съвет – Ямбол вече има и трети независим общински съветник, след като след  последната сесия на 26 юни  Димитър Стоянов напусна групата на ”Реформаторски блок”.

Той излезе преди края на сесията и внесе в канцеларията на Общински съвет молба за напускане на групата. В нея като мотиви той посочва, че решението му е свързано с некоректните и непрофесионални отхвърляния на негови предложения от общински съветници, излъчени от „Демократи за силна България” и „Съюз на демократичните сили” по време на негово изказване по време на сесията. Той твърди още, че много често в работата на този Общински съвет неговото становище по голяма част от въпросите не съвпада с начина на гласуване и становищата на двамата му колеги от групата.

В молбата си Димитър Стоянов заявява, че занапред ще работи като независим съветник.

Нарушената комуникация между членовете на групата на Реформаторски блок си проличаха още по време на сесията. В групата членуват Павел Додов от СДС, Стоян Стоянов от „Демократи за силна България” и Димитър Стоянов, който на предните избори беше и кандидат за кмет, подкрепен от десните партии в Ямбол.

При обсъждане на точката за отдаване на дървесината на търг Павел Додов излезе да контрира от трибуната изказване на Димитър Стоянов , в което той изрази съжаление за изсечените до дома му дървета, а Стоян Стоянов си позволи да крещи от място общината да дадяла най-после една обществена поръчка на Димитър Стоянов, че да мирясал, докато той питаше от трибуната къде е обявена новата обществена поръчка за уличното осветление, което щеше да се финансира с дълга.

След като Димитър Стоянов  напусна залата на заседанието, Павел Додов отново от трибуната каза по негов адрес, че не бил издигнат като независим, а е бил участник от политическа партия, която го е подкрепила и номинирала, така че да не се правел на „ощипана госпожица”.

???????????????????????????????Припомняме, че първият независим общински съветник в този Общински съвет е Елица Главчева, която влезе в съвета с повече номинации, заради феномена „15/15”, тъй като номерът й в листата съвпадаше с номера на партията, която я издигна – АБВ. Тя беше назначена с конкурс за директор на Общински детски комплекс и започна да гласува с ГЕРБ, а след това стана и независима.

???????????????????????????????Вторият независим е Пламен Проданов, който влезе в Съвета от листата на „Атака”, но след европейските избори се обяви за независим.

„Още в началото на създаването на управляващата коалиция ПП „ГЕРБ“ и т.нар. малка коалиция „Обединени патриоти“, в която влезе и „Атака“ бях против това решение и многократно заявявах съображенията си пред областния председател Кръстьо Петров“, мотивира решението си Пламен Проданов и допълва, че е смятал, че тази коалиция ще разедини членовете на патриотите.

„Катастрофалните резултати на ПП „Атака“ от евровота на 26 май още веднъж доказаха моята теза, че участието на ПП „Атака“ в управляващата коалиция с ГЕРБ унищожи стратегията на патриотите, обезличи ги, разруши националистическите редици и структури по места, включително и в Ямбол и разби илюзиите, че нещо в родината ни България ще се промени. Евровотът потвърди курса на едноличното управление на ГЕРБ, затвърди корупцията и мутренския стил на управление, измести националните интереси на България“, заявява общинският съветник.

„Аз съм разочарован и като патриот категорично заявявам, че не желая да участвам в това разрушение на България и липсата на визия за Отечеството ни!“, казва още той.

До края на този Общински съвет остават не повече от 3-4 сесии, но ще е интересно дали роенето ще продължи.

About the Author :

Leave a reply