Трети национален литературен конкурс „Васил Карагьозов” за учители

computer-2653375_960_720ЕГ „Васил Карагьозов” – Ямбол и издателство „Клет България ООД” /издател на висококачествените учебници и учебни помагала с марките „Анубис“ и „Булвест 2000“/ имат удоволствието да обявят Третия национален литературен конкурс „Васил Карагьозов” за учители.

Третият национален конкурс „Васил Карагьозов” се провежда под ПАТРОНАЖА НА КМЕТА НА ОБЩИНА ЯМБОЛ ГЕОРГИ СЛАВОВ.

В конкурса  могат да участват със свои произведения действащи учители,  директори и други педагогически специалисти от цялата страна.

Третото издание на  конкурса се посвещава на 70-годишния юбилей на Езикова гимназия „Васил Карагьозов” – Ямбол.  Творбите на участвалите автори ще бъдат отпечатани  в общ сборник. Литературното четене, обявяването на резултатите и награждаването на победителите ще се проведе през втората половина на м. ноември 2019 г.

Ще бъдат обявени носителите на  трите големи награди в категориите проза и поезия. Ще бъде връчена специална награда на Кмета на община Ямбол. Предвидени са и награди  на издателство „Клет България ООД”, Училищното настоятелство и др.

Партньори на конкурса са: Училищно настоятелство при ЕГ „Васил Карагьозов”-Ямбол, Обществен съвет на ЕГ „Васил Карагьозов”-Ямбол.

Правила за участие:

• Всеки участник има право да изпрати до три произведения – стихотворения и/или разкази.

• Не се допускат за участие произведения, които са били публикувани в печатни или електронни издания и/или са участвали в други конкурси.

• Изпращаните творби следва да бъдат придружени от кратка информация за автора, включваща: трите имена, училище/детска градина, преподаван предмет, точен адрес, телефон и имейл за връзка.

• Крайният срок за изпращане на материалите е 30 септември 2019 г. включително.  Творбите, които не отговарят на посочените изисквания, няма да бъдат разглеждани от журито.

• Моля изпращайте материалите само по електронен път на адрес: [email protected]  или [email protected]

About the Author :

Leave a reply