Трети кулинарен базар за спасението на “Св. Троица”

goliamata inf.Трети кулинарен базар за набиране на средства за ремонт на най-стария храм в Ямбол – църквата “Света Троица” в Каргона, ще се проведе на 21 април 2019 г. – Цветница, съобщават организаторите. Тя има спешна нужда от ремонт на фасадата и реставрация на иконописите, камбанарията.  Влагата е унищожила вътрешната украса.

. Идеята е дошла от подобно благотворително събитие в Одрин за събиране на средства за тамошната джамия, видяно по време на екскурзия, споделиха преди година Васко и майка му Росица. От първите два благотворителни базара са събрани 14 хиляди лева, а са необходими 60 хиляди

Строителна фирма е изготвила и дарила проект за реставрацията на църквата. Областната администрация в Ямбол също се е ангажирала и се търсят възможности за финансиране, но засега се разчита основно на дарения.

На благотворителния базар освен ястия могат да се носят и други лично изработени изделия, казват още организаторите. Миналата година е имало ръчно изработени рецептурници, изплетени сувенирчета.

Нека покажем, че можем да сме единни и можем да възродим това място, призовават инициаторите.

Дарителска сметка на храм “Св. Троица” е: Общинска банка  BG32SOMB91301046965401

За повече информация: Васко Стоянов 0897828115

 

About the Author :