Треньор на детски футболен отбор е сред новозаразените с коронавирус в Ямболско

Ямбол, 23.07.2020

Треньор на детски футболен отбор е сред новозаразените в Ямболска област, Регионалната здравна инспекция започва изследване на контактните деца, научи „Делник“.

Три са положителните проби за изминалото денонощие, с което случаите на Ковид 19 в Ямболска област станаха 221.

Едната проба е на треньора – мъж на 36 г. от Ямбол, който остава на домашно лечение. От Областния медицински съвет съобщиха, че мъжът е контактен на 15-годишното момче с положителна проба от 21 юли. Те съобщиха ще, че и двамата са част от младежки отбор по футбол, пътували на футболен турнир. Спрямо всички футболисти и треньори, които са били в контакт са предприети мерки за карантиниране и ще бъдат изследвани.

Другата проба е на мъж на 50 г. – международен шофьор, който е получил симптоми преди седмица в Австрия, но е върнал товара в София, където на 22 юли е приет с пневмония за лечение в МБАЛ – София към Военномедицинска академия.

Третият случай е на мъж на 60 г. от Ямбол, който е проявил неврологични симптоми и е настанен първо в Неврологично отделение на ямболската болница, след което му е направен рентгенова снмка, установено, че има находки за Ковид и е преместен в Белодробното отделение. След излизане на положителната му проба е настанен в Инфекциозно отделение на ямболската болница, а Неврологично отделение, където е прекарал една вечер, е дезинфекцирано. От Областния медицински съвет твърдят, че персоналът на отделението по нервни болести ще бъде изследван.

От 221 случая на Ковид 19 хоспитализираните са 7 – 6 в ямболската болница и един в София. На домашно лечение са 21 души, излекуваните от заразата са 174.

Под карантина са 79 души, но броят им ще расте, защото от РЗИ издирват още контактни на новозаразените.

About the Author :

Leave a reply