Треньорът Чолаков с проблеми при търсенето на център нападател

638-397-ivan-cholakovСтарши треньорът на баскетболния „Ямбол” Иван Чолаков още не може да попадне на подходящ централен нападател. От една страна, изключително опитният наставник не е доволен от това, което му предлагат мениджърите на позиция 5, от друга трябва да търси център, който да е не прекалено скъп, тъй като този разход не бе предвиден в бюджета на клуба ни.

До нуждата от втори висок баскетболист се стигна, след като намиращият се в чудесна форма Николай Върбанов получи травма в коляното и миналата седмица претърпя операция в клиниката на доктор Тони Илиев. Преди това „Ямбол” изигра няколко мача без Върбанов, като на неговото място игра Андрей Иванов. Треньорът е доволен от показаното от младия център, но е нужно да има още един състезател на този пост. Тежкото крило Стоян Петков е доказан през сезоните борец под кошовете, но все пак той е само 2 метра, а битката този сезон на „втория етаж”е твърде трудна.

Треньорът Чолаков сподели, че мачът тази събота в зала „Диана” срещу „Черно море Тича” е изключително важен и трябва да бъде победен състава на Варна, за да излязат нашите баскетболисти от лошата серия.

About the Author :