Треньорът на „Ямбол” стана баща

P. PetrovСтарши треньорът на баскетболния „Ямбол” и бивш национален център Петър Петров стана баща на момиченце. Детето ще носи името Виктория. Наставникът на мъжкия тим на града ни е роден на 12 октомври 1970 година в село Глава, община Червен бряг. Той наскоро навърши 46 години, възраст, чудесна както за изява на треньорския пост, така и за бащинство.  Дългогодишният национален център, който е спечелил в кариерата си две шампионски титли с екипа на „Плама” /Плевен/, както и две Купи на България, оглави „Ямбол” миналата зима, когато ръководството на баскетболен клуб „Тунджа” реши да се раздели със сръбския треньор  Нинослав Марянович.

Преди това Петров бе водил отбора на „Спартак”/Плевен/. Идването му в зала „Диана” е предшвествано от игрови стаж тук, през сезон 2002/2003 година централният нападател бе част от „Ямболгаз”, постигнал през предходния шампионат златните медали. С екипа на жълто-сините Петър Петров и дузината сръбски състезатели обаче не успяха да повторят успеха и се класираха на трето място.

Миналата събота играчите на „Ямбол” посрещнаха на свой терен именно родния клуб на треньора си – плевенския „Спартак”. Място за сантименти у Петров обаче нямаше и възпитаците му взеха в много оспорван мач първата си победа в новото първенство.

 

About the Author :