Треньорът Димитър Мутафов: Боксът е спорт, в който първо трябва да се защитаваш

???????????????????????????????Кубрат Пулев загуби, защото направи лоша тактика. Не може един такъв голям боксьор като него, който има 20 победи и е бил европейски шампион при аматьорите и е участвал на световни първенства и на олимпийски игри, за няколко секунди да не се защити от един удар, който се вижда доста отдалеч, тъй като лявото кроше е удар, който се бие малко по-специално. Според мен не можа да си направи тактиката, не знам каква тактика са му дали треньорите.

Според мен журналистите го направиха световен шампион без още да е играл и те също имат някаква вина. Вина имат и треньорите, които толкова пъти са гледали записи и не можаха да му втълпят, че Кличко има силно ляво кроше, което е поразяващо и е побеждавал с него много боксьори.

Кубрат Пулев е едно момче, което има бъдеще, и не трябва да се отчайва. Никак не е рано за него да излезе на такъв мач, той е на 33 години. Имаше един голям боксьор Тайсън, който на 20 години стана световен шампион за професионалисти в тежка категория. Не е рано за него като възраст, но нямаше опит, не беше играл с такива силни боксьори и това е един урок не само за него, но и за треньорите му, че боксът е спорт, в който трябва първо да се  защитаваш и след това да приказваш, че ще го събориш, ще го победиш и така нататък.

About the Author :