„Тракийчета” в Приморско

???????????????????????????????Танцов състав „Тракийчета” към Народно читалище „Джон Атанасов-1928”, с. Бояджик, община „Тунджа“, взе участие в Детския фолклорен фестивал „Орфей пее с морето” – гр. Приморско.

За поредна година комплекс „Хелиос” стана сцена на интересна фолклорна изява – деца от цяла България пренесоха своя фолклор край морето.

Фестивалът няма конкурсен характер и е благотворителен. Идеята е да се срещнат, изявят и обменят творчески опит млади изпълнители на българския фолклор, както и да се популяризира неговото богатство сред подрастващото поколение. Организаторите на празника не само влагат безвъзмездно финансови средства, но  бяха вложили душата и сърцата си и направиха един прекрасен празник за децата.

Радостта от плажните морски игри през деня децата съчетаха с удоволствието във вечерните концерти, където на сцена представиха програмата си пред публика.

Децата на село Бояджик се представиха  отлично на фестивала, участваха във втората и третата фестивална вечер с изпълнение на три танца и две песни. Изпълненията им ще се запомнят с бурните  аплодисменти на публиката. Пътуването се осъществи благодарение на финансовата подкрепа на община „Тунджа” .

About the Author :