Травма не дава отдих на Чавдаров в „Римини”

1504540_1405018036457049_2002016417832941325_nЯмболската връзка в италианския баскетболен клуб „Римини”, Мартин Чавдаров, и в началото на този сезон имаше лош късмет. Крилото, което влизаше преди в сметките на националните селекционери, е преследван от контузия в коляното, и болките не му позволяват да играе на максимални обороти.  По данни на „Неделник”, поради травмата, Чавдаров се налага да пропуска мачове, а това е най-лошото за всеки състезател, особено,когато той търси утвърждаване в клуба си.

Мартин, който играе и като леко, и като тежко крило, направи вече няколко години на Апенините, където сложи подпис под четиригодишен договор с Лучано Капикьони. „Римини” обаче не е оня голям клуб, познат ни от преди години, и е далеч от грандовете в първенството на Ботуша.

Чавдаров играе и при мъжете, но най-често е част от формацията на 20-годишните баскетболисти на италианския си клуб. Той тръгна към Италия от момчетата на треньора Валери Бъчваров, след като направи силно впечатление на един от камповете.

При Мартин не се развиха добре нещата и в юношеския национален тим, където треньорът Клечков бе създал тежка атмосфера, делейки тийнейджърите по недопустим начин. На този етап за ямболския младок най-важното е да премахне болките от травмата, възстановителните процедури вървят, но иска явно доста време, докато младокът си върне кондицията.

About the Author :