Топ барабанисти се събират за уникално „Super Drumming“ шоу на Рок феста в Ямбол

Plakat_Yambol Rock Fest_2019

За поредна година Ямбол Рок Фест дава среща на мега-легенди от световната рок сцена. В 2019-а рок-маратонът ще бъде в четири поредни дни от 12 до 15 септември, отново на сцената в централния парк на града. Организатор е община Ямбол, а концертите са с вход свободен за публиката.

Сензацията този път е The „Super Drumming“ Show с трима от най-големите имена сред барабанистите на рока. Проектът е на Пит Йорк – един от създателите на „Спенсър Дейвис груп“. В дръм шоуто ще му партнират Херман Реърбел („Скорпионс“) и Бернхард Велц (проекти с Джон Лорд, Иън Пейс и др.). Вечерта предвещава уникални емоции с култови парчета на „Спенсър Дейвис груп“, „Скорпионс“ и др., изпълнени едновременно от тримата барабанисти на сцената. В шоуто участват още Кайтнер Дока (китара), Дейв Маркс (бас), Ернесто Гези (клавир, „Готхард“), вокалните изпълнения са поверени на Мичъл Емс(„The Voice of UK”). Концертът е на 14 септември, събота, от 21.30.

Програмата на Ямбол рок фест предлага още супер трибюти на: Whitesnake (13 септември, петък), Bon Jovi (14 септември, събота) и Kiss (15 септември, неделя). Хитовете на „Whitesnake“ ще прозвучат в изпълнение на „Bad BoysТома Здравков, Иван Попов, Кирил Кожушков, Станислав Петрови Николай Николаев. В „Bon Jovi“ ще се превъплътят италианците от „New Jersey“, спечелили си славата като най-близки до оригинала. Kiss Forever Band (Унгария) пък са утвърдени катонай-успешният и автентичен трибют на „Kiss“ в Европа.

Рок-маратонът стартира на 12 септември, четвъртък, с една от най-обичаните клубни групи у нас: Casual Threesome. Бандата ще забие заедно с Николай Воденичаров-Никеца и още звезди от „Гласът на България“: Мария Величкова, Деница Петрова, Калоян Николов.

Свободният достъп до концертите и култовите изпълнители отново превръщат Ямбол Рок Фест в гореща точка на фестивалния живот у нас през есента. В предишните му издания феновете се срещнаха с оригиналния китарист на „Whitesnake“ Бърни Марсдън, с Греъм Бонит и Дуги Уайт („Voises of Rainbow“)и още куп наши и световни рок-легенди.

 

ЯМБОЛ РОК ФЕСТ `2019

12 – 15 септември, Градски парк – Ямбол

ПРОГРАМА

 12 септември, четвъртък

19:00 – „Туин Пийкс”

21:00 – „CASUAL THREESOME” и звездите от „Гласът на България“: Николай Воденичаров – Никеца, Мария Величкова, Деница Петрова и Калоян Николов

13 септември, петък

19:00 – „Seconday”

21:00 – WHITESNAKETRIBUTE с „Bad Boys (Тома Здравков, Иван Попов, Кирил Кожушков, Станислав Петров, Николай Николаев)

14 септември, събота

19:30 – BON JOVI TRIBUTE с „New Jersey” (Италия)

21:30THE „SUPER DRUMMING“ SHOW (Вечер на супербарабанистите) с:

Пит Йорк („Спенсър Дейвис“), Херман Реърбел (екс-„Скорпионс“), Бернхард Велц (Джон Лорд, Иън Пейс),

и със специалното участие на:

Kaitner Z. Doka(китара) – Jon Lord

Dave Marks(бас) – Larry Carlton, Albert Lee, Carl Palmer, Paul Carrack,

Mitchel Emms (вокали) участник в „The Voice of UK”

Ernesto Ghezzi(клавири) настоящ пианист на „Готхард“, свирил е с Дзукеро и Ерос Рамацоти.

15 септември, неделя

19:30 – „Ямбол Проджект и приятели”

21:00KISSTRIBUTE с Kiss Forever Band (Унгария)

 

About the Author :

Leave a reply