Тимът на ОФК „Стралджа” зазими на върха в регионалния шампионат

пет пет петФутболистите на Общински футболен клуб „Стралджа” зазимиха на върха в подреждането на „А” регионалната футболна група, след като надиграха съперника си и в последния кръг от есенния полусезон . Стралджани гостуваха в Болярово, но очаквано нямаха проблеми и се прибраха с  трите точки, след като постигнаха 2:4. Така те са едноличен лидер след  първия полусезон и то без загубена точка – активът им от 33 точки, при голова разлика 44:5.

Втори в класирането остана тимът на ОФК „Елхово”, който изостава само с 3 точки. Елховци вървяха без засечка в първенството до момента на голямото дерби със Стралджа, което завърши в полза на по-малкия общински град.

В призовата тройка е и тимът на Войника, той има 24 точки и голова разлика 35:20.

На четвърто място зазими новакът в „А” областна група, „Искра” от Симеоново, той е с 19 точки. „Искра” постигна победа в директния сблъсък миналата седмица с „Червена звезда” от Каменец , и двата отбора имат всъщност по 19 точки, а са и с много близка голова разлика.

На дъното застинаха съставите на „Безмер” с 5 точки, последен  е „ Бенковски” от  Зимница, който едва направи 3 точки от 11 мача, а головата му разлика също е плачевна – 15:49. Това последно място на тима от Малката Гърция е незапомнено сякаш във футболната история на най-голямото в момента село в Ямболска област. През годините „Бенковски” винаги е имал ако не много силен, то приличен отбор, който често е бил в челото на таблицата.

About the Author :