Тимът на „Кабиле” свали теневци от върха

Стадион КабилеДиректният сблъсък между съставите на „Кабиле” и „Тунджа”/Тенево/ доведе до нов лидер в класирането на „Б” областната футболна група.  Съвсем близкото до Ямбол село, превърнало се в местния Бевърли Хилс, заради луксозните къщи на ямболските бизнесмени, надигра на своя стадион досегашния водач Тенево с 2:1 и излезе на първа позиция.

Кабиленци вече имат аванс от една точка, но до края на първенството има още четири кръга, така че двата отбора вероятно ще се гонят до последните минути. Досегашният лидер в таблицата „Тунджа”/Тенево/ има изключително стабилна отбрана, досега тя е допуснала само 12 гола, докато в мрежата на „Кабиле” топката се е заплитала 29 пъти, а нападението им е само с два гола по-резултатно от това на теневци.

Опит за античен подвиг направиха футболистите на Роза у дома, но стигнаха само до английски резултат срещу Меден кладенец – 4:5. След тази поредна загуба, „Спортист”/ Роза/, играл преди няколко сезона дори в Югоизточната „В” група, е безнадежден на дъното, с актив от само 5 точки.

„Ударниците” от Иречеково пък не можаха да направят отбор за гостуването си в Крумово на „Гагарин” и загубиха служебно-3:0.

About the Author :