Тече конкурсът за директори на училища

OLYMPUS DIGITAL CAMERAКандидатите за директори на общински и държавни училища в Ямболска област са издържали първия етап от конкурса – писмен изпит тест и ще продължат към следващия етап – интервюта, които засега са предвидени да се проведат на 28 юли в София.

За директори на държавните училища в региона са се кандидатирали трима души. Мария Стойкова Тонкова  и  Катя Николова Евтимова се съревновават за директорското място в Професионална гимназия по строителство и геодезия „Кольо Фичето” – Ямбол, а Снежана Величкова Връцова е е иднствен кандидат да оглави Професионална гимназия “Стефан Караджа” – Елхово.

По-голяма е конкуренцията за общинските училища, но странно защо за най-многочисленото училище в Ямбол – ОУ „Д-р Петър Берон”, кандидатът е само един – Дошка Иванова Ченкова. В замяна на това за СОУ “Св. Паисий Хилендарски” – с. Скалица кандидатите за директорското място са трима – Донка Петрова Костова, Тинка Господинова Иванова и Мариана Ангелова Гочева. За директор на ОУ “Стефан Караджа” – с. Стефан Караджово се конкурират Дора Кирилова Карагьозова и Николай Димитров Иванов.

 

 

About the Author :