Техническият факултет връчи дипломите на над 200 абсолвенти

DSC09391Дипломите на 201 абсолвенти на факултет „Техника и технологии” – Ямбол към Тракийски университет – Стара Загора бяха връчени на тържествена церемония на 24 ноември в голямата зала на община Ямбол.

От завършилите 201 студенти с инженерна квалификация 144 са бакалаври по професионалните направления машинно инженерство; електротехника, електроника и автоматика; енергетика и хранителни технологии, а 57 от абсолвентите са магистри.

DSC09395„Бъдете горди, че завършвате младия и бързо развиващ се Технически факултет на Тракийски университет, който заема достойно място до сродните технически факултети в страната според рейтинговата система на Министерството на образованието и науката”, обърна се към абсолвентите деканът на факултета проф. д-р инж. Красимира Георгиева.

DSC09402Тя подчерта, че Факултетът успешно развива четирите професионални направления и извършва обучение в 6 специалности за професионална квалификационна степен бакалавър, 15 специалности за магистър и по 8 докторски програми.

„Вие сте най-добрите наши посланици в държавните институции и частните фирми, затова пазете името на Факултета и на Тракийски университет, представяйте се с достойнство навсякъде, където отидете, вие имате основание за това, защото зад вашата диплома стоят знания, които ще ви помогнат да се реализирате добре”, каза още на абсолвентите проф. Георгиева.

DSC09415„Специалностите, които завършвате, са много необходими за нашата икономика, почти всички са рейтинговата система на топ 10 от най-търсените професии”, обърна се към завършващите проф. Гюрга Михайлова, зам.-ректор на Тракийския университет.

Гости на тържествената церемония по връчване на дипломите бяха проф. Петър Петров – декан на Педагогическия факултет на Тракийски университет, проф. Мая Гълъбова – декан на Медицинския факултет, проф. Веселин Видев – зам.- декан на Стопанския факултет, доц. Пламен Георгиев – зам.-декан на Ветеринарно-медицинския факултет, зам.-областният управител Волен Дичев и зам.-кметът на община Ямбол Илияна Бицова.

DSC09427Студентът с най-висок успех Таня Пенева говори от името на всички завършващи абсолвенти от випуск 2017. Тя благодари на преподавателите за знанията и подкрепата и подчерта, че факултет „Техника и технологии” е направил от тях силни, знаещи и можещи хора и професионалисти.

След официалната част бяха връчени дипломите на всички абсолвенти.

DSC09396 DSC09424

About the Author :