Теодора Попова с две награди от Националния конкурс за написване на пиеса приказка за куклен театър

DSC05424Две награди за две свои пиеси получи Теодора Попова от Националния конкурс за написване на пиеса приказка за куклен театър, който беше обявен през 2018 г., но връчването им става при откриването на Куклено-театралния фестивал „Михаил Лъкатник”.

Тя получи наградата в категория „Оригинална детска пиеса” за „Непокорната принцеса”, а в категория „За образователен театър” беше наградена пиесата й „Първобитна приказка”.

DSC05430В категория „Драматизация” наградата беше присъдена на Христина Стоилова.

Специалната награда на името на писателя Стефан Чирпанлиев получи Янко Митев за пиесата си „Странна Коледа”. Тя беше връчена от дъщерята на Стефан Чирпанлиев – Гергана Чирпанлиева. Той получи и книги от Дружеството на писателите в Ямбол.

DSC05453Жури в състав Ина Божидарова, Тодор Вълов и Андрей Филипов определи победителите, които изразиха благодарността си за получените награди.

Конкурсът се организира от Министерство на културата, Община Ямбол, Община „Тунджа”, Съюз на артистите в България, Куклен театър  „Георги Митев”– Ямбол и Дружество на писателите – Ямбол.

Директорът на Кукления театър в Ямбол Елена Дойчева припомни, че всички наградени и номинирани пиеси са включени в литературния сборник „Приказна фиеста”.

DSC05421 DSC05425

About the Author :