Теневските самодейци доказаха класата си

1Изминалите два почивни дни донесоха много радост за самодейците от НЧ ”Просвета -1910”, с.Тенево и децата от ОДЗ „Кольо Тенев”.

В съботния ден децата от ОДЗ „Кольо Тенев” взеха участие в Националния ученически фестивал „Родило се, преродило” в гр. Ямбол.  От фестивала те се завърнаха със специалната награда на кмета на община Ямбол, в първа възрастова група.

От същия фестивал самодейците от Детски танцов състав „Пандъклийчета – 2006” взеха първа награда във втора възрастова група.

2В неделя, 24 април, самодейците и детските състави от Тенево взеха участие в 17-я Международен фолклорен фестивал  „От Цветница до Гергьовден”, който се проведе в село Генерал Инзово.

Селото  получи първа награда за цялостно представяне.  На сцената в село Генерал Инзово, освен децата от детската градина и танцовия състав, своите певчески възможности показаха фолклорните групи на читалището и пенсионерския клуб.

3Повод за радост и то заслужена, гордост от това, че успяваме да съхраним народния бит и фолклор и благодарност към самодейците и ръководителите, с които заедно пишем фолклорната история на нашето село.

 

About the Author :