Текущи ремонти на тротоари в Ямбол

 

Ямбол, 12.01.2022 г.

 

Продължава извършването на текущи ремонти на тротоари в различни райони        на Ямбол.

Напълно готова е тротоарната настилка на улица „Цар Иван Александър“, предстои обновяването на уличното покритие пред подменените бордюри.

Преди няколко месеца изцяло нова тротоарна настилка беше положена и на        улица „Дружба“.

Ремонт на тротоарите ще бъде направен и на улица „Михаил Лъкатник“.

Желанието на Община Ямбол е по този начин да улесни пешеходците и        осигури достъпна среда на хора с увреждания, които преминават от комплекс „Златен рог“ към централна градска част.

В момента се извършват и ремонти на тротоари в квартал „Аврен“, на улица        „Драма“ – в участъка от булевард „Граф Игнатиев“ до улица „Ксанти“, който е в близост до храм „Успение на Пресвета Богородица“.

Ремонтни дейности предстоят и на улица „Крали Марко“, където ще бъдат подменени старите и липсващи бордюри с нови. Предвижда се и подмяна на уличната настилка, която в момента е с множество мрежовидни пукнатини, както и разрушения (дупки, кръпки и пропадания). Това е причината асфалтобетоновото покритие да бъде подменено с ново.

Община Ямбол ще продължи да работи и по други инфраструктурни обекти в    града и в зимните месеци. Интензивността на дейностите зависи от метеорологичните условия.

Ръководството на община Ямбол е запознато с натрупаните през годините проблеми, както по пешеходната, така и пътната инфраструктура в града. Работата по тяхното отстраняване ще продължи. „Всеки ден в община Ямбол се получават сигнали на граждани. Имаме голямото желание тези проблеми да бъдат решени, но е необходимо технологично време за това“, коментира кметът на Ямбол Валентин Ревански.

 

 

 

About the Author :

1 Comment to “Текущи ремонти на тротоари в Ямбол”
 • Константин Михайлов
  January 13, 2022 - Reply

  Искам само да отбележа че части от ремонтираните тротоари в жк. Бенковки са с ужасен крен (напречен наклон). Наклона е толкова голям, че ако по тях ходи някой с патерици, има опасност да падне заради пропадането на едната патерица толкова надолу, щото човек да загуби равновесие и да падне.
  Не разбирам?!
  Защо, някой би строил наклонен път? Нивел ли са нямали? ‘ми да бяха казали. Щях да им купя един!
  За мен това е тотално осрана работа.

  М/у другото. В рубриката “Текущи ремонти на тротоари ” сте пропуснали разкопаният и изоставен така тротоар до новостроящата се болница. Предполагам той не е в рамките на града?!

Leave a reply