Текущите ремонти в Ямбол продължават

 

Ямбол, 30.07.2021 г.

Продължават дейностите по изпълнението на текущите ремонти на паважна и тротоарна настилка, изграждането на паркинги и реконструкции на улици в Ямбол.

Те са съсредоточени в зони, които от десетилетия са в повредено състояние, а някои от тях дори са неизползваеми.

 

Днес продължава ремонтът на тротоарната настилка на улица „Жорж Папазов” от улица “Димитър Благоев” до улица “Стара Планина”, в близост до Музея на бойната слава. Успоредно с това се работи и по други възлови места – на улиците “Дъбилино” и “Дружба”. В жилищен комплекс “Зорница” до блок 5 се ремонтира и паркинг.

Напълно завършен е паркингът в близост до 64-ти блок в жилищен комплекс “Граф Игнатиев” и в к-с “Златен Рог” до блок 10, като съответно са оформени 85 паркоместа.

 

Предстои да започнат и ремонтни дейности на тротоарна настилка до блок 2 на улица “Стара Планина”, ремонт на паркинги в ж.к. “Диана” зад блок 6, на улица “Търговска” до блок 56 и до блок 38 на улица “Георги Раковски”.

Паважната настилка на улица “Бояджик” също ще бъде възстановена. Скоро ще започне и реконструкцията на улица в участъка от бензиностанция “Шел” край река Тунджа до ул.”Атанас Кратунов“ в ж.к. “Златен рог”. До няколко седмици ще приключи и възстановяването на настилката на моста в ж.к. “Златен рог”. Възложен е и текущ ремонт на улица “Добри Войвода”, който ще започне след приключване на посочените дейности. Цялостно ще бъде асфалтиран и паркинг между 23-ти и 21-ви блок в ж.к. “Диана” и в близост до 3-ти блок в ж.к. “Хале”.

Проектиране и изграждане на улици ще бъде извършено и в ж.к. “Възраждане” между блокове 36 и 40, както и при блокове 51,52 и 46.

Община Ямбол отправя молба към гражданите, чиито домове се намират в близост до текущите ремонти, да проявят търпение докато те приключат.

“Към настоящия момент полагаме максимални усилия да извършваме ремонти на територията на град Ямбол. Също така правим необходимото, за да реагираме своевременно на многобройните сигнали от граждани, които получаваме всеки ден, според възможностите, които има Общината към този момент. Извиняваме се и за причинените временни неудобства.”, коментира кметът на Ямбол Валентин Ревански.

About the Author :

Leave a reply