Тежки дни за юношите на финалния турнир

тунджа19Не се разви добре държавното първенство по баскетбол за юношите старша възраст на БК „Тунджа”. На финалния турнир, състоял се в Ботевград, момчетата на треньора Валери Бъчваров, тръгнаха с успех над бургаския „Делфин”. После обаче паднаха с голяма разлика от „Левски”, на следващия ден играха силно срещу „Балкан”, но отстъпиха.

В крайна сметка юношите ни до 19 години, които обаче са с година-две, а някои и с три, по-малки от съперниците си, загубиха във вторник и двубоя за петото място срещу „Академик”-София. Игралият до този мач страхотно център Андрей Иванов, не нацелва ваксата срещу „студентите” и завършва само с 6 точки и 8 борби. В предишните срещи Андрей хващаше над 15 борби и вкарваше поне 13 т., а в един двубой дори постигна  21 борби. В срещата срещу „Академик” топ реализатор за ямболския тим е Паулин Жардим, привлечен в състава в последния момент. Той е град-крило и вкарва срещу столичния клуб 16 точки. Ужасен ден при стрелбата от тройката прави крилото ни Росен Иванов-от 6 изстрела той не вкарва нито един. Все пак Росен печели 8 борби, дава и 3 асистенции, но коефициентът на полезно действие му е едва 6.

Травмата на Косьо Великов, плеймейкърът на „Тунджа”, се оказа по-тежка от очакваното и той почти цял месец не можа да тренира, което го извади от форма. И срещу „Академик” Косьо не може да намери играта си и бележи само 1 точка.

 

About the Author :