Театър „ПЛЮС” идват във Воденичане

DSC00496Малки и големи от Воденичане на 28 юни ще имат възможност да се насладят на изкуството на известния у нас и в чужбина театър ПЛЮС.  Олга Жечева и Александър Чурчич ще представят своята постановка „Много вкусно”  като подарък в началото на лятото. Тя – българка, той сърбин, завършват НАТФИЗ и започват своя професионален път с премиера на „Много вкусно” през 1997 г. Международният дует, който се подвизава вече 13 години в Испания, създавайки и представяйки представления с кукли за деца от 3 до 103 години, избра сега да зарадва публиката в стралджанското село Воденичане. Повод за посещението в България е участието на групата на фестивала „Веселият Патиланец” в София. Използвайки пребиваването на родна земя, дуетът решава да запознае със своето творчество и любителите на това изкуство в община Стралджа. Има и сантимент, разбира се! Защото корените на невероятната Олга Жечева са от това село. И тя се гордее с този факт!

Театър „ПЛЮС” е носител на множество награди от участия на театрални и куклени фестивали по света и у нас. С утвърдено име сред театралните среди, работещи за деца в Испания. Театърът има свой собствен стил. Спектаклите се отличават със своята простота. „Да направим театър от нищото” е най-голямото предизвикателство за Олга и Александър. Чувство за хумор, откровеност са главните  и неотменни съставки в произведенията им на сцената. И така вече 15 години под знака на положителното радват децата от всички възрасти, давайки им най-доброто от себе си.

„Надяваме се срещата ни във Воденичане на 28 юни, резултат на една спонтанно възникнала идея, да даде плод и за в бъдеще да имаме повече изяви на стралджанска , на ямболска  територия. Предстоят ни още много гостувания на фестивали в България и по света, но за нас ще бъде особено удоволствие да играем тук, за вас!”, категорична е чаровно усмихната Олга Жечева.

About the Author :