Театралният хит „Чамкория“ в Ямбол

d918b1f946c55075024bcab331f2c6b1_XLМоноспектакълът „Чамкория“ по едноименния роман на Милен Русков идва в Ямбол. Постановката на Явор Гърдев ще се играе в голямата зала на община Ямбол на 22 март 2018 г. от 19 часа. Билети за постановката на Театър 199 отдавна няма. Интересът към представлението е огромен, имаше плаха надежда за второ представление, но тя бързо угасна, поради многобройните представления на спектакъла из цялата страна и допълнителната заетост на актьора Захари Бахаров –  в ролята на бае Славе.

Вълнуващото и съдбоносно пътешествие с омнибуса на бае Славе на връща в далечната 1928 г. Периодът на ожесточена борба между военнополитическите групировки е представен през гледната точка на човека от народа. Героят разсъждава простовато, но казва много точни истини за епохата и за самите нас. Постановката е абсолютен театрален хит, еднакво харесван от публика и критика.

Премиерата беше в последните дни на декември миналата година, веднага след това започна националното турне на моноспектакъла. Продължителността му е 130 минути и е с антракт.

About the Author :