Творческа мартенска вечер в клуб “Дълголетие”

DSC02863Не е възможно в една организация като клуб „Дълголетие”, където отбелязват всеки празник, да бъде пренебрегнат точно Осми март – Денят на жената. Не е възможно заради присъствието на толкова много жени в клуба, заради активността им в реализацията на безброй интересни идеи, заради съхраняването на традициите, заради възпитанието в патриотизъм, което възрастните хора сполучливо предават на децата и младите.

В празничната вечер клубът се изпълни с музика и танци. Фолклорната група  представи стари стралджански народни песни за  жената. По постановка на неуморимата родолюбка  Донка Миронска очарователните Любка и Георги Александрови представиха драматизация по стихотворението на Иван Вазов „Пристанала”.  Поддържащи роли имаха и Стойка Маринова, Руска Балтова, Петко Атанасов. Изпълнението,  което  бе толкова  сполучливо, поднесено оригинално и талантливо, обра овациите на присъстващите между които бяха не само членове на клуб „Дълголетие”, но и  гости от Сдружение „Диабет”, Дружеството на инвалидите, представителки на ППК”Начало 93” и жени-бизнесменки. Изненадите не свършиха с това. На сцената се появиха  неочаквано цветисти персонажи. Георги Александров и Петко Атанасов,  дегизирани  неузнаваемо, напудрени и начервени, гиздосани с гердани и обици, представиха сценката „Приятелки” в която възкресиха необятния гурбетчийски живот.

DSC02856За да докажат, че са добри във всяко начинание жените от клуба представиха изложба на плетива и ястия, развихриха се таланти със стари градски и народни песни.  Танците бяха доказателство, че старостта винаги спира до вратата на клуб „Дълголетие”.

About the Author :