Творческа вечер с Росица Тодорова по повод 85 години от рождението й

IMG_0793Творческа вечер на поетесата Росица Тодорова по повод на нейната 85-годишнина се състоя на 24 април 2018 г. вечерта в читалнята на Регионалната библиотека в Ямбол. Организатори са Дружеството на писателите-Ямбол и библиотеката.

Творческият път на Росица Тодорова беше представен от Радко Стоянов, който припомни, че тя е юрист, но любовта й към литературата е показателна с постоянството й да съзерцава и изучава. Росица Тодорова е автор на 13 самостоятелни книги, от които 4 са лирика за възрастни, останалите – за деца. Първата й книга излиза през 1998 г. Активен член е на литературния клуб “Христо Ботев” към Дома на народната армия и член на Дружеството на ямболските писатели.

Росица Тодорова търси красивото в природата, в човешките взаимоотношения, тя има силни сетива за красотата, отбеляза Радко Стоянов.  Поетическият й свят обхваща както любовните трепети и вълнения, така и философските размисли и обобщения за смисъла на човешкия живот. В творчеството си за деца Росица Тодорова е създала стихове, приказки, гатанки, поговорки, картинки за оцветяване, съчетава занимателното с възпитателното. Участвала е в десетки срещи с деца. Радко Стоянов завърши представянето си със стихотворение, което й е посветил преди 10 години.

За творчеството на Росица Тодорова прочете свой задълбочен текст и нейната сестра, която е на достолепните 88 години.

IMG_0788 IMG_0791 IMG_0794 IMG_0796

Светлана Чамова

 

About the Author :

Leave a reply