Творческа вечер за Денка Илиева в Ямбол

 

Ямбол, 27.09.2021 г.

На 24 септември 2021 г. в читалнята на РБ „Г. Раковски“ се състоя творческа вечер, посветена на 80 г. от рождението на ямболската белетристка Денка Илиева. Тя бе организирана от община Ямбол, Регионална библиотека – Ямбол и Дружеството на писателите. Присъстваха членове на ямболското писателско дружество, директори на културни институти и творчески групи, секретари на читалища, общественици, приятели и почитатели на авторката.

В срещата взеха участие и Галина Иванова, секретар на община Тунджа и Диана Иванова, директор на дирекция в община Тунджа.

Творческата вечер бе открита от литературния критик Димитър Бечев, директор на регионалната библиотека. Поетесата Ваня Велева прочете разказ от най-новата книга на белетристката „Пролетна трева“, издадена от ИК „З. Стоянов“, София.

Димитър Бечев говори за мястото на Денка Илиева в съвременната българска белетристика. Бяха прочетени поздравителни адреси от Валентин Ревански, кмет на община Ямбол, Георги Георгиев, кмет на община Тунджа, Боян Ангелов, председател на УС на СБП и от Дружеството на писателите в Ямбол.

В емоционално слово Денка Илиева благодари на организаторите на културното събитие, подари своята най-нова книга на всички участници в юбилейната вечер, получи много цветя и поздравления и раздаде много автографи.

Водещ на вечерта бе поетът Тенко Тенев, председател на Дружеството на писателите в Ямбол.

About the Author :

Leave a reply