Творческа вечер за Илко Капелев

Ямбол, 08.12.2021 г.

На 7 декември 2021 г. в читалнята на РБ „Г.С. Раковски“, Ямбол се проведе творческа вечер, посветена на 65-годишнината от рождението на поета и белетриста Илко Капелев. Тя бе организирана от община Ямбол, Регионалната библиотека и Дружеството на писателите в града.

В срещата участваха членове на ямболското писателско дружество, учители, читалищни дейци, общественици, приятели и почитатели на творчеството на юбиляря.

Илко Капелев прочете своето „Есе за стълбата“ и рецитира стихове от най-новата си книга „Сърцето ми е ръкопис пламтящ“, издадена от „Български писател“, София.

Димитър Бечев говори за творческия път на поета и белетриста, за сполуките и надеждите в съвременната българска литература.

Есето на Борислав Ненов, посветено на приятеля Илко Капелев, бе представено от Тенко Тенев.

Георги Бирников прочете отзиви за творчеството на юбиляря от Никола Инджов, Никола Радев, Александър Миланов, Любомир Котев, Христо Карастоянов, Бойко Ламбовски, Елена Алекова, Николай Вълканов, а Иван Джурелов и Иван Барев споделиха спомени и отправиха пожелания към твореца.

Илко Капелев получи поздравителни адреси от името на Валентин Ревански, кмет на община Ямбол, и Дружеството на ямболските писатели.

Развълнуваният автор благодари сърдечно на организаторите на творческата вечер и поднесе с автограф най-новата си книга на всички участници в срещата.

Водещ на изявата бе поетът Тенко Тенев, председател на Дружеството на писателите в Ямбол.

About the Author :