Творческа вечер в Ямбол

 

Ямбол, 25.11.2021 г.

На 24.11.2021 г. в читалнята на РБ „Г.С. Раковски“, Ямбол се проведе творческа вечер, посветена на 80-годишния юбилей на белетриста Атанас Теодоров. Тя бе организирана от община Ямбол, регионалната библиотека и дружеството на писателите в града.

В срещата взеха участие членовете на ямболското писателско дружество, представители на културни институти и творчески групи, общественици, приятели и почитатели на юбиляря от Ямбол и региона.

Вечерта уважиха Димитър Димитров, зам. кмет на община Тунджа и Диана Йорданова, директор на дирекция в община Тунджа.

С едноминутно мълчание бе почетена паметта на загиналите в старческия дом в с. Рояк и при катастрофата с автобус на автомагистрала „Струма“, при която загинаха 45 граждани на Република Северна Македония.

Поетът Георги Бирников прочете откъси от книгата с избрани творби „Стъпки по висока равнина“, излязла на бял свят със спомоществовател-ството на община Тунджа.

Слово за житейския и творчески път на юбиляря произнесе литературният критик Димитър Бечев, директор на библиотеката.

Изказвания и поздравления към Атанас Теодоров споделиха Иван Барев, Александър Александров и Донка Бабачева.

Бяха прочетени поздравителни адреси до писателя от името на Георги Георгиев, кмет на община Тунджа, Боян Ангелов, председател на УС на СБП и от Дружеството на писателите в Ямбол.

Атанас Теодоров развълнувано благодари на организаторите на изявата и поднесе с автограф на всеки участник в юбилейната вечер своята най-нова книга.

Водещ на вечерта бе поетът Тенко Тенев, председател на Дружеството на писателите в Ямбол.

About the Author :

Leave a reply