“Тандем” участва в Международен урнир във Варна с 6 танцови двойки

varna_open_2016[1](1)На 2 април 2016 година, по инициатива на  WDSF – международна федерация по спортни танци, Българска федерация по спортни танци и Клуб по спортни танци „Флорета Тандем” гр. Варна ще се проведе Международния турнир по спортни танци – VARNA CUP 2016 .

Надпреварата е кръг от веригата Световни турнири на Международната федерация по спортни танци – WDSF INTERNATIONAL OPEN Latin  – Открит международен турнир с най-висок ранг. Не по-малко интересна ще бъде и надпреварата за категориите WDSF Open ST – Аdults и WDSF Open ST и La – Youth. Международен характер ще има състезанието и за групите – деца, юноши младша и старша възраст и младежи.

Радващото за всички почитатели на този красив спорт е факта, че Международният турнир VARNA CUP 2016 ще събере двойки от цял свят и ще направи празника на феерията на спортните танци още по-запомнящ се.

Турнирът ще се проведе в зала „Конгресна” на Двореца на културата и спорта в черноморския град.

Изпълненията на танцовите двойки ще бъдат оценявани от световно известни съдии от 12 държави с най-висок международен лиценз.

Финалистите в групите – състезатели над 19 години и в двата вида танци  – Латиноамерикански и Стандартни ще си поделят и награден фонд – купи, медали,  грамоти и предметни награди.

Преди началото на Международния турнир ще има и турнир за некартотекирани двойки и соло момичета „Изгряващи звезди”. През последната година в него вземат участие танцови двойки, които правят първите си стъпки на танцовия подиум.

До момента за участие във всички състезателни групи са подали заявка над 200 танцови двойки от държавите Австрия, Албания, България, Гърция, Грузия, Германия, Италия, Молдова, Македония, Румъния, Русия, Словакия, Унгария и Хърватска. 10 танцови двойки от топ 100 на световната ранглиста ще участват на Варна Къп!

Клуб по спортни танци “Тандем” ще вземе участие с 6 танцови двойки в категориите деца, юноши, младежи и състезатели над 19 години. Главен организатор на Варна Къп 2016 е Георги Найденов.

About the Author :