Таксиметрови шофьори на протест срещу все по-нарастващата агресия спрямо тях

taxi 1Таксиметрови шофьори протестираха днес – 13 декември, на няколко места в Ямбол.

Първоначално протестът беше в района на Минералната баня, където обикновено на таксиметровата стоянка е изчаквал клиентите си простреляния Апостол. В Ямбол беше дошъл Ивайло Джанати, председател на Синдикален съюз „Сила“. След като изразиха основните си искания таксиметровите шофьори се събраха на среща, за да подготвят декларация, която да внесат в областна управа и в община Ямбол.

taxi 3По-късно те блокираха района на болницата с искане техния колега да бъде преместен в болницата в Стара Загора, защото в Ямбол няма специалисти, които да извършат операцията за премахване на сачмите от белия му дроб, но директорът на болницата Панайот Диманов ги уверил, че състоянието на простреляния не позволява да бъде местен в друга болница.

taxi 4Таксиметровите шофьори се срещнаха и с областния управител Димитър Иванов, за да му връчат декларацията си. В нея те изразяват решителния си протест срещу все по-нарастващата агресия срещу тях на работното им място. Те настояват компетентните институции да обърнат сериозно внимание на случаите на нападение срещу таксиметрови шофьори, като извършат необходимите промени в нормативната уредба и в Наказателния кодекс.

taxi 5Шофьорите настояват да бъде обсъден и въпроса за техническото обезпечаване на автомобилите с оглед осигуряване възможност за бързо производство със съответните доказателства, както и обезпечаване с технически средства за възможност за бързо позициониране на всеки автомобил, подал сигнал за помощ и бърза реакция от страна на полицията.

Те заявиха, че настояват извършителите на опита за убийство на техния колега да бъдат наказани с цялата строгост на закона.

taxi 6Днешните ни прояви са по-скоро опит да събудим институциите и да предизвикаме реакция от тяхна страна, която да доведе до решителни действия за по-добрата ни защита, коментира Ивайло Джанати, председател на Синдикален съюз „Сила“.

Той заяви, че са готови да отстояват исканията си в декларацията и с по-решителни протести и гражданско неподчинение.

About the Author :