С ходене по мъките „Ямбол” изработи пловдивския „Академик”

феновеВ много забъркан мач, направен такъв най-вече от домакините, „Ямбол” все пак се събра в решителната последна четвърт и с 20:7 в нея приключи двубоя с „Академик”/Пловдив/ с победа- 77:70. Срещата бе истинско ходене по мъките за треньора Петър Петров, а и за феновете, които обаче удариха много здраво рамо на любимия си „Ямбол” в нужните моменти.

Този път „жълтите” трябваше да бият и без огромната помощ на Милиян Боцка. Сърбинът бе на терена, ала за първи път от началото на сезона играта му не спореше и трябваше всичките му съотборници да се напънат, за да заковат все пак деветия в таблицата.

Пловдивският „Академик Бултекс”, в чийто редици има няколко сърби и американец, държаха прилично равнище, макар че не впечатлиха с нещо особено видялата какви ли не звезди ямболска публика. Все пак гостите контролираха в отделни периоди нещата, и „Ямбол” влезе в последната четвърт с изоставане от 6 точки – 57:63.

В решителната четвърт обаче „Ямбол” се стегна и въпреки допуснатите от него грешки постигна петата си победа в първенството. Много силно игра за домакините Денис Агре с 20 точки и 8 борби, както и другият ни център, 19-годишният Андрей Иванов. Както винаги, капитанът Говедаров даде дух и поведе съотборниците си, които изиграха предните части на зиг-заг. Боян Радетич вкара 15 точки за домакините, което компенсира многото му гафове донякъде, а с 12 точки завърши Стойо Чолаков.

За съперника Йовович наниза 16 точки, а 13 вкара Митрович.

38 секунди преди последната сирена мачът бе мътен, тогава обаче „Академик” напълно зацикли и отпадна от сметките в зала „Диана”.  Гостите имаха изключително лоша стрелба от линията за наказателни удари, едва 14 от 25 опита бяха точни, а това „Ямбол” не пропусна да накаже.

Борислав Ненов

About the Author :