С футболен турнир и спортни игри посрещнаха учениците от общината пролетта

IMGP8826На 25 март 2015 година на градския стадион в Болярово се проведоха две спортни мероприятия за учениците от боляровското и караджовското училище. Организатор бе Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, а поводът – посрещане на пролетта.

Председателят на МКБППМН Нина Терзиева (заместник-кмет на община Болярово) откри турнира и пожела на всички много свежо пролетно настроение и успех на участниците. Четири бяха отборите, които премериха сили в пролетния футболен турнир – три от СОУ „Д-р Петър Берон” – гр. Болярово (на шести, седми и осми клас) и едни сборен от ОУ „Стефан Караджа” – с. Стефан Караджово. За останалите деца, паралелно с турнира бяха организирани спортни и забавни игри на стадиона.

IMGP8838Съдии на футболните дербита бяха Георги Ставрев и Димитър Славов. След изтегления жребий, се изиграха първите две срещи – между боляровските седмокласници и караджовските ученици (завършила с резултат 6:2) и между осми и шести клас на СОУ „Д-р Петър Берон” – гр. Болярово (завършила с резултат 2:1).

Срещата за трето и четвърто място между караджовските футболисти и отбора на шести клас завърши в полза на шестокласниците, които останаха трети. А победители в турнира станаха осмокласниците, наложили се с 1:0 над момчетата от седми клас, които останаха втори.

IMGP8743След оспорваните мачове, общинският кмет Христо Христов сподели задоволството си от добре планираното и протекло мероприятие, благодари на организаторите, участниците и зрителите и връчи награди на най-добрите. Наградите, осигурени от МКБППМН бяха футболни топки. Такива получиха всички отбори, взели участие. Победителите в турнира – футболистите от осми клас; вторите – седмокласниците; третото място бе за шести клас, а четвърто за караджовци. Присъдени бяха и три индивидуални награди.

IMGP8744За най-красив гол – на Николай Михайлов Тодоров от 6 клас, най-добър вратар стана Панайот Данаилов Михайлов от седми клас, а най-техничен футболист Асен Гинев Асенов от ОУ „Стефан Караджа”.

След края на турнира, всички участници бяха доволни и се поздравиха. От стадиона си тръгнаха със задоволство и в очакване на нови футболни емоции в предстоящия турнир през май по повод 17 май – Деня на професионалния спорт, който ще бъде отново организиран от Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.

IMGP8745 IMGP8746

About the Author :