С богата изложба с фотоси от миналото и празнична програма ще премине традиционният събор на боляровското село Голямо Крушево

Болярово, 24.08.2022 г.

Под знакови годишнини ще премине традиционният събор на боляровското село Голямо Крушево. Тази година се навършват 95 години от основаването на народно читалище „Просвета-1927“, припомни библиотекарката Недялка Меразчиева.

Местните отбелязват и 382 години от обединяването на четирите махали Крушата, Паракьой, Сютбунар и Кирякова в Ахлатлии, както и 88 години от преименуването на селото в Голямо Крушево.

Богата изложба с фотоси от миналото и съвремието на Голямо Крушево бе уредена в читалището още в началото на седмицата. А на 27 август се очаква площадът да се изпълни с хора от цялата страна, чиито корени са от тук. Местната група за автентичен фолклор „Крушов цвят” и мъжката фолклорна група към боляровското читалище „Възраждане-1912“ са подготвили изненади за жителите и гостите, а след тях започва концертът на оркестър „Жарава“ с ръководител Лазар Налбантов.

Началото на празничната програма е от 19.30 часа в събота.

About the Author :

1 Comment to “С богата изложба с фотоси от миналото и празнична програма ще премине традиционният събор на боляровското село Голямо Крушево”
  • zoritoler imol
    September 21, 2022 - Reply

    Great web site. Lots of helpful info here. I am sending it to a few friends ans additionally sharing in delicious. And naturally, thank you for your sweat!

Leave a reply