С тържествено събрание и изложба служителите от Областна дирекция на МВР – Ямбол отбелязаха своя професионален празник

1_04072019На 4 юли служителите от Областна дирекция на МВР – Ямбол отбелязаха своя професионален празник на тържествено събрание.

По повод професионалния празник на служителите от МВР – 5 юли, ЗА директорът на ОДМВР-Ямбол комисар Евгени Христов отправи  приветствие към служителите на областната дирекция, които с ежедневния си труд, постоянство и всеотдайност допринасят за ефикасността в борбата с престъпността, защита правата и свободите на гражданите и опазването на техния живот и имущество.

2_04072019Той изрази увереност, че и занапред служителите от ОДМВР Ямбол с достойнство ще продължат да посрещат многообразните предизвикателства в стремежа си да отговорят на очакванията на българските граждани.

Тържествено бяха връчени наградите на отличилите се служители от областната дирекция.

4_04072019Със заповед на министъра на вътрешните работи Младен Маринов, за постигнати трайни резултати при изпълнение служебните си задължения с отличие “Почетен знак“ на МВР  – III степен е награден комисар Евгени Христов- зам.-директор на ОДМВР, той и началник отдел „Криминална полиция“. С отличие  “Почетен медал” е награден  старши инспектор Петко Петков – впд началник на Участък „Райна княгиня“при РУ Ямбол.  С “Писмена похвала“ от министъра на вътрешните работи са отличени четирима служители от РУ-Елхово:  ст.инспектор Апостол Атанасов, ст. инспектор Николай Павлов, инспектор Ангел Чалъков и инспектор Илиян Димитров.

3_04072019Със заповед на главния секретар на МВР с “Колективна парична награда” в размер на 800 лева са наградени служителите от сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР – Ямбол.

За постигнати високи резултати в оперативно-издирвателната работа, в превенцията и разкриването на престъпления, за съществен принос при изпълнението на професионални задачи, за подобряването на административното обслужване на гражданите със заповед на директора на ОДМВР-Ямбол с “Писмена похвала” са наградени са 58 служители.

5_04072019Комисар Христов връчи на началниците на РУ-Ямбол и РУ-Стралджа, ключовете на новите три автомобила „Шкода-Рапид“, предназначени за полицейските служители изпълняващи патрулно-постова дейност.

Представителния отбор-жени на ОДМВР – Ямбол получи диплом и купа за класиране на първо място в Републикански преглед по стрелба с пистолет за служители на МВР, зона Бургас. В същото състезание тима на мъжете се класира на четвърто място.

6_04072019Служители и гости на областната дирекция разгледаха изложба „ОДМВР – Ямбол през годините…“, посветена на 140-годишнината от създаването на МВР. В нея са изложени документи и снимки от Държавен архив – Ямбол, Регионален исторически музей – Ямбол и лични архиви свързани с дейността на полицейските структури в региона.

 

7_04072019 8_04072019 9_04072019 10_04072019

About the Author :

Leave a reply