С три нова клуба тръгва регионалната „Б” футболна група

Boliarovo_futbolМного интересно се развиха нещата в „Б” регионалната футболна група през лятната почивка на отборите. Не един, не два, а три нови клуба ще стартират в първенството, което започва на 16 септември. В него ще участват 12 състава , като новите клубове са  „Стефан Караджа”/Хаджидимитрово/, „Априлец- Бояджик 2017” и „Воденичане-2017”.

Като най-изненадваща може да се приеме появата на футболен отбор в стралджанското село Воденичане. Родното място на поетесата Станка Пенчева нямаше тим поне от 20 години, въпреки  че  е от сравнително големите като население села в Ямболска област, в което има и стопански живот. Кмет на селото при последните избори стана млад мъж, това вероятно е и разгадката  за раждането на новия футболен клуб.

Сред новите имена е и ФК „Стефан Караджа”/Хаджидимитрово/. Близостта до Ямбол и наличието все пак на повече жители в селото предполага, че неговият футболен състав ще има съпротивителни сили. Прави впечатление и името на клуба, явно местните хора са искали да съберат двамата войводи и така е почетен и Стефан Караджа, макар че той е роден на друго място в Ямболския регион.

Триото от нови участници в шампионата на втора „селска” дивизия, се затваря с ФК „Априлец-Бояджик – 2017”.  След като играещият в трета дивизия „Априлец”/Бояджик/ вече играе на стадиона в Ямбол и прие името „Ямбол 1915”, е резонно да се появи все пак състав и в родното село на спонсора на ямболския клуб Иван Петров, известен още като Каприза. В някога много голямото село от Ямболски окръг няма подходящ стадион, ала мачовете в регионалния шампионат понякога се провеждат и в сложни ситуации.

С два повече са клубовете, които са готови да тръгнат в есенния дял от първенството на региона, първенец през миналия сезон бе „Кабиле”, изпреварил с 8 точки отбора на Тенево.

About the Author :