С първа копка от ясла „Мечо Пух“ започна обновяването на три детски заведения в Ямбол

DSC00104С първа копка днес, 11 септември, в 10 часа символично бе даден стартът на обновяването на сградата и дворното пространство в Детска ясла „Мечо Пух“ в Ямбол. Присъстваха народният представител Юлиян Папашимов, кметът на общината Георги Славов, представители на фирмата изпълнител „АВС инженеринг-Н“ с нейния собственик Николай Георгиев, представител на фирмата, която ще осъществява строителен надзор, Негово високопреподобие архимандрид Димитрий, директорът на детското заведение Ваня Николова, общински съветници и др.

Събитието е значимо, защото касае децата на Ямбол, бе подчертано в DSC00097изказванията. С европейски средства ще бъдат цялостно преобразени три детски заведения и едно училище – „Св. Кл Охридски“. Подчертано бе, че няма да бъдат извършвани само енергоефективните мерки, а цялостно ще бъде обновено всичко – включено е полагане на топло и хидроизолация, ремонт на покриви, подмяна на електрическите, ВиК и котелни инсталации, нова дограма, обновяване, включително с ново оборудване на кухненските блокове и др. Дворните пространства ще бъдат модернизирани с нови съоръжения за игра, обособени в различни кътове, в зависимост от групата и възрастта на децата, ще бъде положена ударопоглъщаща настилка, предвижда се и обновяване на парковата растителност.

Ремонтните дейности трябва да завършат за 180 дни.

DSC00101Негово Високопреподобие архимандрид Димитрий отслужи водосвет, за да бъде благословено започнатото.

Отново днес в 10.45 часа същата церемония се случи в Детска градина „Свобода“, а в 11.30 часа – в Детска ясла „Слънчево детство“ към детска градина „Пламъче“ – това са другите две детски заведения, където започват ремонтните работи по проекта.

Проект „Устойчиво и интегрирано развитие на образователната инфраструктура на община Ямбол“ се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014 – 2020 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейски фонд за регионално развитие. Общата му стойност е 6 617 380.00 лв., което е 100 процента безвъзмездна финансова помощ от ЕФРР и националния бюджет, без съфинансиране от страна на община Ямбол.

DSC00094 DSC00095

About the Author :