С приказка-игра с Николай Райков започна “Ваканция в музея”

SAM_1776С приказка-игра с Николай Райков и “таласъмчетата” от детска градина “Пламъче” днес, 29 юни, в 10 часа в зала “Археология” на Регионален исторически музей-Ямбол, бе поставено началото на поредицата от събития за деца под мотото “Ваканция в музея 2017”. Той представи на децата различни моменти, герои, приключения от трите му приказки-игри. Така те се запознаха с това какво представлява формата “приказка-игра” и какво могат да очакват от конкретните книжки. За разлика от другите книги с изборите, които правят, малчуганите лично участват в самото приключение.  Представянето започна с “Голямото приключение на малкото таласъмче”, а децата откликваха с неподправен ентусиазъм.

SAM_1758Николай Райков е  млад татко, създал вълшебни, изобретателни, цветни, изумително детски книги. Той е предоставил безплатна електронна версия на книгата си на сайта prikazkata-igra.com, но който си избере да купи книжния вариант, получава автограф и таен код за достъп, с който може да разгледа отпадналите глави, илюстрации и други изненади.

Николай Райков е роден  в Стара Загора. Завършва висшето си образование в Чикаго, САЩ в областта на информационните технологии, като през това време поддържа официален сайт за кино рецензии върху американското кино. Започва да публикува свои статии, разкази и SAM_1765повести, пише кино прегледа за телевизия ММ. След завършването на образованието си се връща в България. От 2009 г. живее със съпругата и сина си в малко българско селце. Става известен с първите по рода си приказки-игри “Голямото приключение на малкото таласъмче” и “Още по-голямото приключение на малкото таласъмче””. Книгите му се продават в многохиляден тираж. Учредител е на фондацията “Таласъмче”, която реализира проекти за свободно споделяне на иновативните приказки-игри.

Носител е на най-значимото отличие за детско творчество в България – националната награда “Константин Константинов”. За своята книга „Добросъците“ печели наградата “Бисерно вълшебство” с рекорден брой гласове на деца в историята на наградата – 648.

SAM_1756SAM_1770

 

 

About the Author :