С посещение на градската библиотека отбелязват боляровските ученици Международния ден на книгата

IMGP8713

Международният ден на книгата и авторското право – 23 април,  се отбелязва с множество инициативи в цялата страна. Една от националните инициативи е Маратонът на четенето, която се организира от ББИА и българските публични библиотеки в партньорство с общини, културни и образователни институти, доброволци и граждани.

        Учениците от СУ „Доктор Петър Берон“ – град Болярово отбелязаха този повод с посещение в градската библиотека при НЧ „Възраждане – 1912 г.“ в периода 18-23 април 2018 г. Във всеки от дните, в часовете по български език и литература, класовете от боляровското училище посещаваха библиотеката. IMGP8956Там те провеждаха своя урок, слушайки читалищния секретар Мария Христова, която ги запознава с повода за възникване на този ден, с фонда на библиотеката, с работата на библиотекаря. Първите посетители – учениците от четвърти клас получиха и подарък от библиотекаря – химикал за всеки ученик от класа.

Госпожа Христова им разказа за вълшебния свят на книгите, опитвайки се да разбере интересите им и да избере най-подходящата за тях книга. Децата слушаха с интерес и проявиха желание да станат редовни читатели на градската библиотека, учейки се да избират сами подходящата литература. Те също разказваха на читалищния секретар наученото за книгите и литературата, правиха си своеобразни маратони по четене или слушаха как госпожа Христова им чете подбрани от нея пасажи от книги.

IMGP8937 IMGP8964

 

 

About the Author :

Leave a reply