С поредица от инициативи в Ямбол отбелязват професионалния празник на служителите на МВР

pol YС поредица от инициативи утре, 4 юли, в Областната дирекция на МВР-Ямбол ще бъде отбелязан професионалният празник на служителите от Министерството на вътрешните работи – 5 юли, съобщават от там.

От 08,30 часа в РУ – Ямбол, ще бъдат временно назначени  на длъжност „полицейски инспектор” доброволци от Детско полицейско управление при ОУ„Л. Каравелов”- Ямбол и доброволци от клуб „Сладурите”.

От 09:00 часа младите „полицейски инспектори” и колегите им от РУ – Ямбол ще стартират информационна кампания под надслов: „Как да защитим собствеността си”. Тя е насочена основно към възрастните и самотно живеещи хора и има за цел да повиши бдителността им и да бъде привлечено вниманието им към предприемане на мерки за предпазване от измами, кражби и грабежи.

Час по-късно започва Ден на отворени врати за граждани и гости на областта. Пред сградата на Областната дирекция, на ул. „Преслав” № 40 ще имаме възможност да се запознаем със специфичните дейности на служителите от МВР, както и да разгледаме различни специализирани автомобили, ползвани от полицаи, експерти, огнеборци и спасители. На място ще бъдем посрещнати и от младите  «полицейски инспектори».

От 11:00 часа в голямата зала на Областна дирекция на МВР – Ямбол ще се проведе тържествено събрание, на което ще бъдат наградени отличилите се през годината служители от ОДМВР – Ямбол и РД ПБЗН – Ямбол.

 

 

 

About the Author :