С петима „Ямбол” нямаше сили за чудо

???????????????????????????????Баскетболистите на „Ямбол”, орязани напълно откъм резервна скамейка, заради наказанията на Говедаров, Джонсън, Чолаков, Евгени Иванов, Тенев  и Костов, не издържаха на ротацията в състава на Рилски спортист” и загубиха в събота с 70:81. Без да блестят, гостите се възползваха от прекалено тънката ситуация в редиците на „Ямбол”, при която всички трябваше да се надскочат свирепо, за да вземат победата в зала „Диана”.

Или поне да са на максималната си игра, а това не се получи.  Хърватското крило Тони Бърнас сякаш за пореден път се скри или просто не може да бъде състезател с лидерски качества, а Мартин Дурчев все още е много далеч от предишните си сезони с екип на „Ямбол”.

Плеймейкърът Тайлър Лейсър, тежкото крило Стоян Петков и центърът Маршавелски  направиха почти всичко, което можеше да се направи, но и те трябваше да намалят агресията си и в защита, и в нападение, защото просто нямаше реално име, което да ги замести при пет лични нарушения, и крайната разлика щеше да е доста голяма.

Само 19-годишният център Андрей Иванов заменяше за кратко Маршавелски, другите ни юноши ще останат  като фигуранти в тимовия лист. Гостите, един твърде опитен състав, включващ  Йордан Бозов, Златин Георгиев, Тони Гуджино, Тодор Тодоров, Норфлийт, Тейлър и натрупалият вече доста мачове в Лигата Симеон Илиев, играл и в чужбина, разиграха умело картите си. Не впечатляващо, но разумно, а „Ямбол” нямаше и ден, а може би и хазартна страст –  да тръгне ва банк, за да постигне сензацията на кръга.

На полувремето нашите изоставаха  със  7 точки, след третата четвърт пасивът им се качи на 10 т. и далеч преди последната сирена нещата бяха ясни. „Рилски спортист” си замина с успех, а „Ямбол”  ще трябва да ближе рани и да опита да направи нещо сериозно в турнира за Купата на България. Като преди това надиграе „Спартак” в Плевен, за да не стане лошата серия прекалено дълга.

Топ реализатор за нашия тим бе Маршавелски с 23 точки, следван от Лейсър с  18 т. и 8 асистенции, Стоян Петков с 15 т. и 11 борби. Дурчев и Бърнас вкараха по 6 точки. За „Рилски спортист” най-резултатни бяха Гуджино с 19 т., а Бозов, Илиев и Златин Георгиев приключиха с по 12 точки.

Борислав Ненов

About the Author :