С отговорност и грижа за децата

DSC03134 (1)Изпълнението на проект „С отговорност и грижа за децата от 0 до 7 години от община Стралджа” обсъдиха членовете на консултативните екипи по проекта на среща с кмета на общината Митко Андонов, зам.-кмета Мария Толева и Недялка Димитрова, гл. експерт „Образование” – ръководител на проекта. В напълно обновената, модернизирана и обзаведена сграда превърната в една уникална Къща за услуги, лекари,  педагози, психолози, медицински  и социални работници, медиатори работят с деца и родители от етническите малцинства. Провеждат се индивидуални и групови консултации, срещи, наблюдение здравето, физическото и психомоторно развитие на бебета и деца, превенция на заболеваемостта, грижи за семействата. Паралелно с това се осъществяват посещения и по домовете – така наречената работа на терен, работа в общността за превенция заболеваемостта, информиране и консултиране.

Г-н Андонов благодари на екипите работили до момента, за добре свършената работа,  пожела,  със стартирането на новите две услуги от началато на месец март, още по-голям обхват на родители и деца за  пълноценно използване на базата, изрази увереността си, че осигурените прекрасни условия в Къщата за услуги ще я превърнат в предпочитано място за споделяне и решаване на проблеми на младите семейства от етническите малцинства.

Проектът стартира през 2011г. със строително-монтажни работи в Стралджа, Зимница и Лозенец. През 2013г. бе извършено оборудването на създадените 9 помещения. От края на  2014г. тече активна работа за предоставяне на интегрирани услуги за социално включване на стартиралите три услуги, а от месец март- и на последните две услуги, предвидении по проекта.

 

About the Author :